Пайдалуу кеңештер

Чипсы жөнүндө: Кытыраганы жагымдуу болгону менен ден соолукка зыяны көп

Биз сүйүп жеген чипсы жөнүндө чындыкты угуудан коркпойсузбу? Анда зыяндарын окуңуз:

  1. Курамында май жана калория көп болгондуктан ашыкча салсак кошууга, семирүүгө алып келет. Бул эми дайыма көп өлчөмдө кабыл алып жүргөндөргө тиешелүү.
  2. Туздун көптүгү кан басымын жогорулатат, жүрөк-кан тамыр ооруланын башталышын камсыздайт. Ошондой эле туздун көп болушу организмге суунун топтолуп калышын шарттайт.
  3. Чипсыны өндүрүүдө трансжирлер да колдонушу мүмкүн. Ал жүрөк-кан тамыр ооруларынын күчөшүнө, анын ичинде атеросклероз жана миокарда инфаркты да бар, алып келет.
  4. Чипсыны кууруп жатканда жогорку температурада акриламид заты пайда болот. Ал ракты чакыраары айтылат.
  5. Чипсы дээрлик витамин, минерал ж.б. пайдалуу заттарды камтыбайт. Аны жегенден тойбойсуз.

Тектеш кабарлар

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Back to top button